• Prihláška do materskej školy v školskom roku 2022/2023

          •  

            Vážení rodičia,v prípade záujmu môžete svoje dieťa prihlásiť do materskej školy. Ak už je prihlásené, neposielajte prihlášku opätovne. Pre dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta 2022 je predprimárne vzdelávanie  (predškolská výchova) povinné. Do MŠ prijímame deti od troch , výnimočne od dvoch rokov. Vypíšte prosím elektronickú prihlášku, vytlačte, podpíšte a dajte potvrdiť detskému lekárovi Vášho dieťaťa. K prihláške priložte rodný list dieťaťa. Prineste do materskej školy do 31.mája 2022. Kto nevie vyplniť prihlášku elektronicky, dostane ju v materskej škole (Oravská Polhora 424) v tlačenej podobe.  Do 15.júna 2022 dostanete rozhodnutie o prijatí.

            S pozdravom

            Mgr. Marta Jurášková

          • Plavecký výcvik

          •       V týždni od 4. 4. -  8. 4.  absolvovali  žiaci 4. ročníka  plavecký výcvik v AquaRelax Dolný Kubín. Pod vedením profesionálnych trénerov plávania sa žiaci veľmi dobre adaptovali vo vodnom prostredí, naučili sa základné plavecké techniky,  správne dýchanie, manipuláciu s plaveckými  pomôckami. Najskôr boli rozdelení do skupín podľa úrovne ich plaveckých schopností. Mnohí prekonali svoj strach a z neplavcov sa stali plavci začiatočníci a plavci sa zase počas celého týždňa zdokonaľovali vo svojich  plaveckých technikách. Za snahu a nebojácnosť boli na konci týždňa všetci odmenení Mokrým vysvedčením, vstupenkou do AquaRelax Dolný Kubín a sladkou maškrtou.  

          • Valentínska pošta

          • Sviatok Sv. Valentína je dnes známy na celom svete. Ľudia sa obdaruvajú čokoládkami v tvare srdiečka, kvetmi, pozdravmi či rôznymi darčekmi. Aj keď tento sviatok je skôr ponímaný ako sviatok zamilovaných, na našej škole sme ho poňali skôr ako deň, počas ktorého môžeme dať vedieť svojim kamarátom, spolužiakom či pani učiteľkám, že ich máme radi, prípadne, že nám na nich záleží. Preto sme na našej škole zriadili valentínsku schránku, do ktorej mohli deti vložiť pre niekoho, na kom im záleží malú pozornosť, valentínku.  A pošty bolo naozaj neúrekom. Valentínsky poštár mal čo robiť, kým ich rozniesol svojim majiteľom po škole. A naozaj bolo vidieť, že sa aj potešili. Aj keď je pravda, že ľudia by mali ukazovať, že im na niekom záleží a že  im na niekom záleží  nielen v tento jediný deň.

          • Valentínske srdce

          •  Ako každý rok, aj tento rok sa na našej škole uskutočnila súťaž o najkrajšie, najzaujímavejšie a najkreatívnejšie valentínske srdiečko. Do súťaže sa zapojilo mnoho detí, ktorým šikovnosť a kreativita naozaj nechýbala. Srdiečka boli pekné a zaujímavé, a preto bolo veľmi ťažké určiť to naj... . Po tomto ťažkom rozhodovaní  sa na 1. mieste umiestnil Nikolas Florek z 2.B, na 2. mieste Marian Juritka z 1.B, na 3. mieste Tobias Kocúr z 1.B, na 4. mieste Tamarka Tropeková zo 4.B  a ďalší a ďalší ako Peťko Hurák z 3. A, Ráchel Zoššáková z 3. A ... Keďže deti sa naozaj snažili a bez malej odmeny neodišiel nikto. Víťazi si odniesli pekné ceny.